Innan Julgransförsäljningen

Utse en kontaktperson
En kontaktperson har huvudansvaret för försäljningen. Personen skall vara  minst 20 år eller äldre och fungera som länk mellan grankungen och gruppen. Kontaktpersonen är solidariskt betalningsansvarig med klassen/laget/föreningen. En begränsad anmärkningskontroll görs, denna kontroll syns ej i några register och påverkar därför inte personen privat.

Sätt upp tydliga mål med er Julgransförsäljning
Inför er försäljning är det viktigt att gruppen tillsammans sätter upp ett tydligt mål. Hur många julgranar ska ni sälja, hur mycket pengar ska ni tjäna, vad ska ni göra med pengarna, etc. Det är viktigt att alla känner sig delaktiga i försäljningen och förstår att allas insats är viktig.

Bestäm er i god tid
Vår rekommendation är att granarna levereras runt den 10 december, då har ni två veckor på er att sälja granarna. Ett förslag är också att arrangera en julgransmarknad runt lucia.

Marknadsför era Julgranar
Se till att så många som möjligt vet att ni ska sälja Julgranar, sätt upp reklamblad i den lokala affären, på företag och annonstavlor. Gå även runt till granar och berätta att ni ska sälja Julgranar och ta upp förbeställningar.

Säljstöd från grankungen.se
Innan era julgranar anländer får ni ett säljmaterial från oss på grankungen, säljmaterialet innehåller reklamblad, affischer och beställningslistor där ni enkelt kan fylla i föreningens, klassens eller lagets namn och sätta upp och dela ut på arbetsplatser och affärer.